Nieuws

Papoea woonaccessoires

Papoea woonaccessoires

Oké, het is echt dé woontrend van dit moment!
Papoea woonaccessoires en dan met name de schelpenkettingen op statief.

 

 

 

 

En waarom?
Omdat ze een soort sophisticated luxe uitstralen. Ze passen in elk interieur, omdat ze van natuurlijke materialen zijn gemaakt. Maar de schelpenkettingen getuigen ook van prachtige verfijnde handwerkkwaliteiten, te zien aan de mooi afgewerkte details. En met liefde gemaakt straalt altijd iets extra verzorgds uit, wat je voelt in elk item.

En een fijne bijkomstigheid is dat ze de sfeer van verre oorden uitademen, alsof je je waant in een huis waarvan de eigenaar een fervente wereldreiziger is.
Het maakt je interieur interessanter, spannender.

En, dit soort items zijn ideaal voor mensen die van warme oorden dromen, de culturen adoreren, de sfeer willen opsnuiven, maar om wat voor reden dan ook niet in het vliegtuig willen of kunnen stappen.
Met maar een aantal van deze Papoea woonaccessoires maak je al een enorm statement in je interieur en waan je je al ergens aan de andere kant van de wereld.

Maar dan is er nog een andere categorie mensen. Namelijk de mensen die in hun profiel van een datingsite of Tinder hebben lopen bazelen dat ze enorm sportief en reislustig zijn. Dan kun je natuurlijk niet aankomen met een plastic stierenmasker van de Action of de Xenos (om maar een paar winkels te noemen) aan je muur.
Nee, dan moet je echt met iets beters komen. Met iets echts.
En je moet er natuurlijk ook wat achtergrond informatie bij kunnen vertellen. Help ik je bij. Niet omdat ik liegen wil stimuleren, maar omdat ik geloof in de liefde. En in het feit dat kneuzen ook liefde verdienen.

Dus hier wat meer informatie en films over de achtergrond van het volk en de ambachtslieden die jouw Papoea schelpenkettingen of andere woonaccessoires hebben vervaardigd van die mooie schelpen, veren en andere natuurlijke materialen. Wist je trouwens dat de houten beelden vroeger zelfs gesneden werden met schelpen? Voordat de Papoea’s aan metaal kwamen gebruikten ze dat als snij instrumenten. Wij hebben een aantal van deze beelden in de collectie.

Papoea Nieuw Guinea

Papoea Nieuw Guinea is een land met een enorm rijke achtergrond, al decennia lang in bezit geweest van verschillende kolonisten. Daardoor worden er vandaag de dag 823 (Papoea)talen gesproken (van de 6800 talen in de wereld).
Papoea-Nieuw-Guinea, officieel de Onafhankelijke Staat Papoea-Nieuw-Guinea, is een land in Oceanië dat het oostelijk deel van het eiland Nieuw-Guinea beslaat. Het grenst aan Indonesië en ligt ten noorden van Australië. De hoofdstad is Port Moresby. Het eiland Nieuw-Guinea is uniek in de wereld voor wat betreft flora en fauna.
Papoea-Nieuw-Guinea is grotendeels bergachtig en bedekt met tropische regenwouden en rivieren met warm water. Er zijn enkele kleine vlaktes langs de kust. Het land ligt langs een tektonische breuklijn, waardoor aardbevingen en tsunami’s tamelijk vaak voorkomen. Ook is Papoea een van de weinige landen dicht bij de evenaar waar geregeld sneeuw valt, vooral op de bergtoppen. Het land wordt doorsneden door de rivier de Sepik. Check hieronder een aantal filmpjes waarop je met eigen ogen het land en de mensen achter de woonaccessoires kunt zien.

Bekijk meer op Youtube:

https://www.youtube.com/watch?v=-W-0XKkynco

https://www.youtube.com/watch?v=o7Nok8CSBB0

https://www.youtube.com/watch?v=rGZZBzT8rmI

https://www.youtube.com/watch?v=T_4Z8__dd9E

Goed doel

Met de aanschaf van de Papoea woonaccessoires zorg je ervoor dat de makers uit Papoea in staat zijn in hun onderhoud te voorzien. Op het land zelf groeit veel fruit, maar andere levensmiddelen, onderwijs voor hun kinderen en kleren moeten ze kopen. Dus geef deze mensen een kans en jezelf en je interieur een goed gevoel.

Laat een reactie achter