Nieuws

De oriëntaalse woonaccessoires van Houtkoorts.

De oriëntaalse woonaccessoires van Houtkoorts.

Het zal je wel opgevallen zijn dat Houtkoorts haar Oriëntaalse woonaccessoires en interieur decoratie altijd met zorg uitzoekt.
Dit omdat wij werken vanuit het idee dat alles wat wij aan anderen verkopen zelf ook zouden willen hebben.

We kopen houten woondecoratie producten in die we mooi vinden, waar we een emotionele binding mee hebben. De Houtkoorts shop is geen Amazon, een webshop die alleen verkoopt om te verkopen. Nee, wij bieden speciale wanddecoratie objecten aan die passen binnen onze visie.

De Houtkoorts shop is ook geen “Drop shipping” zaak, die als anonieme tussenpersoon handelt en het product nooit echt ziet.  Wij willen de  producten eerst in onze eigen werkplaats bekijken en zien of het kwalitatief goed is voordat wij het in de webwinkel presenteren.

Tenslotte willen we ook goede en kwalitatief hoge meubels op maat maken in onze werkplaats. De kwaliteit die je terug vind in de restauratie van oude Chinese bruidskasten of de stoffering van stoelen. Deze kwaliteit moet ook terug te vinden zijn in de houten kamer decoratie en andere Oriëntaalse woonaccessoires.

 

Woonaccessoires met een Oriëntaals accent.

Sinds de ontdekkingsreizen tijdens de gouden eeuw heeft Nederland altijd naar het buitenland en het verre oosten gekeken. De bijzondere charme van “De gordel van smaragd” blijft voor veel Nederlanders zijn aantrekkingskracht behouden.

Nederland heeft de band met Indonesië nooit verbroken , ondanks het feit dat Indonesië geen kolonie van Nederland meer is. En nu de wereld steeds kleiner wordt en we Oriëntaalse woonaccessoires en andere interieur objecten kunnen kopen via webwinkels komt de oosterse wereld weer dichterbij.

Houtkoorts kijkt vaak voor inspiratie naar het verre oosten. De mooie Chinese bruidskasten, de Wajangpoppen of de de bijzondere beelden uit Oceanië. De rijke geschiedenis van de oosterse culturen hebben iets magisch. Ze laten ons wegdromen naar verre warme streken.

Mocht u ooit in Indonesië zijn geweest dan kunt u zich vast de geur nog wel herinneren. De geur van het eten, de frisse planten met een bijna onnatuurlijke Photoshop groene kleur, het houten bestek en de wierook.

Houtkoorts is altijd op zoek naar deze bijzondere sfeer die het verre oosten, Indonesië en de eilanden als Papoea uitstraalt. Wij hopen dat de Oriëntaalse woonaccessoires die wij aanbieden een beetje van deze exotische warmte in huis brengt.

 

Laat een reactie achter