Nieuws

Houtkoorts in het Voorhuys

Houtkoorts in het Voorhuys

Houtkoorts in het Voorhuys 

 

 

Wil jij jezelf of je lief in deze rare tijden eens extra verwennen?

 

Boek dan een weekendje of midweek bij één van de mooiste B&B’s van Nederland!

Mijn werkplaats collega Jelke de jong van Timmerwerken de Jong uit Meedhuizen heeft in Zuidlaren een vervallen voorhuis tot luxe B&B etablissement omgetoverd. 

En ondertussen heb ik alle werkzaamheden verricht die in de werkplaats gedaan konden worden. Zo heb ik luiken gemaakt en waar nog mogelijk gerestaureerd, de eetkamer set gemaakt, de keuken gerenoveerd en voorzien van nieuwe deuren, lades en druiprek, kozijn, boeren deuren, wastafelplanken en een tv meubel  voor in de privé vertrekken.

Het hout voor de eetkamerset en wastafelplanken heb ik via Whatsapp foto's met eigenaresse Gloria per plank uitgezocht bij Frank Pouwer, een prachtige houthandel in Doorwerth (https://frankpouwer.nl/)

Uiteindelijk werden we allebei verliefd op oude hooibergplanken van 80 jaar oud. 

Deze heb ik verwerkt in het tafelblad, rugleuning en zitting voor de bijpassende bank en de wastafelplanken voor in de badkamers. 

Eikenhouten hooibergplanken Hooibergplanken 80 jaar oud. Houtkoorts

Tafel in opdracht- Houtkoorts

Eetkamerset in opdracht -Houtkoorts

 

 

De keuken was een fijne uitdaging. Dit was de oude pompstraat van de boerderij. Omdat de eigenaren het gehele voorhuis en dus ook de pompstraat in oude glorie wilde herstellen hebben ze zich suf gezocht naar de originele oude tegeltjes, scharnieren en deurknopjes. Aan elk detail hebben ze gedacht. En wat ik als houtbewerker weer erg kan waarderen is dat ze zo veel mogelijk oude materialen wilden hergebruiken. Omdat dat natuurlijk in de boerderij hoort, maar ook met het oog op het milieu. De keuken is dan ook voornamelijk nieuw opgebouwd uit het hout wat nog in het oude keukenblok zat, in combinatie met hout uit een oude garagekast. 

 

Keuken renovatie in opdracht -Houtkoorts

Afdruiprek tbv keukenrenovatie -Houtkoorts

Keuken renovatie voor het schilderen -Houtkoorts

 

Er moesten ook deurkozijnen gebouwd worden, maar natuurlijk op maat, en met dezelfde kraal als de rest van de kozijnen in de boerderij. Die moest dus handmatig geschaafd worden.

 

 

  kozijn profiel getekend _Houtkoorts
Timmerwerken de Jong bouwt de kozijnen in _HoutkoortsTerwijl mijn collega de kozijnen monteerde, de originele kelder met waterput tevoorschijn toverde, vloeren heeft gelegd, balken heeft vernieuwd, de bedstedes heeft hersteld (waar je kinderen nu in kunnen slapen ;)), wc en badkamer heeft ingebouwd en aan het tegelen was, ging ik verder met de luiken. Veel konden worden gerestaureerd. Ze waren door de jaren heen waarschijnlijk een aantal keer van plaats verhuisd waardoor ze niet meer goed pasten en een aantal waren rot aan de onderkant. Dit is hersteld met nieuwe delen en een paar zijn nieuw op maat gemaakt. 


Luiken in oude glorie herstellen -Houtkoorts

 

Eigenaresse Gloria heeft het geheel gestyled met kleuren en details van toen, in de sfeer van nu en het resultaat is geweldig!

 

voorkamer van het voorhuys -Houtkoorts


Keukenset gebouwd door Houtkoorts


Keuken renovatie Houtkoorts

(onderste foto's zijn gemaakt door Marc van Harten en gepikt van de site van de B&B)

 

Naast een goede stylist is Gloria ook een geboren gastvrouw. Je doet bij aankomst is Zuidlaren direct een duik in een warm bad. Figuurlijk dan ;)

En het schijnt dat haar ontbijtjes inmiddels befaamd zijn.

 

Én wat nou zo fijn is, Zuidlaren is ook fantastisch! Je kunt er uren boswandelen in het Zuidlaarder bos. (Tamme) kastanjes zoeken, de zon nog even absorberen en op één van de vele terrasje zitten. 

Het is een fijn, bosrijk dorp met galerieën, winkeltjes en talrijke restaurants. 

Gun het jezelf, ga een weekendje naar het Voorhuys en vergaap je direct even aan mijn vak’man’schap. ;)

 

https://www.in-het-voorhuys.nl

 

Ben jij je ook aan het oriënteren op een verbouwing, of al druk aan de gang, maar krijg je de puntjes niet op de i? Neem gerust contact op voor de mogelijkheden! Wij bouwen, stylen, adviseren en ontzorgen. 

Laat een reactie achter