Over ons

Wij van Houtkoorts houden van jou!
Want jij hebt stijl.
Daarom ben jij hier.
En je bent op zoek naar een specifiek meubel of oriëntaalse woonaccessoires om van jouw huis een warm thuis te maken.

Je zit hier goed.

In de webshop van Houtkoorts vind je ambachtelijk vervaardigde duurzame meubels en woondecoratie in landelijke en oosterse sfeer en unieke, handgemaakte woonproducten, voornamelijk van hout. Eerlijk hout, gerecycled hout, lokaal gekapt hout of hout met een rijke historie. We zijn gespecialiseerd in verkoop en restauratie van antieke Chinese kasten, maar bouwen alles.

Kijk op je gemak rond. En hou even in je achterhoofd; Alles is mogelijk bij Houtkoorts. Zie je een kast die je mooi vind, maar staat de kleur je niet aan? Zoek je een antieke kast, maar dan in andere afmetingen? Ben je op zoek naar een meubel die precies past in dat ene hoekje van je keuken of onder de trap? Wij kunnen alles op maat maken, restaureren of aanpassen en beschikken over een breed netwerk om voor jou het meubel of woonaccessoire van jouw dromen te vinden. 
Dus staat wat jij zoekt niet op de site? Stuur ons een berichtje.

Wil je meer achtergrond informatie? Lees dan even verder..Houtkoorts als merk staat voor ecologisch, ambachtelijk vervaardigd en een warme oriëntaalse sfeer voert de boventoon. Fantasierijke designs en elementen van Houtkoorts toegevoegd aan jouw interieur, zorgen voor een warm, comfortabel gevoel en een tikkeltje eigenzinnigheid waarmee je jouw interieur net zo kan laten sprankelen als jouw persoonlijkheid.

Houtkoorts als bedrijf staat voor duurzaamheid.
Wij proberen zoveel mogelijk te werken met gerecycled hout, inheems hout, of hout met minimaal een keurmerk.
Van oude salontafels die zelfs je oma niet meer mooi vind bijvoorbeeld, bouwen wij weer moderne juweeltjes.
Ook werken we met hout wat we overnemen van vrienden die hoveniersbedrijven hebben. Hout wat dus niet uit een productiebos komt, maar bomen die zijn gekapt omdat ze hol zijn geworden van binnen, of omgewaaid tijdens een storm.
En qua textiel proberen we ook altijd de meest ecologische stof te vinden zodat niet alleen jij en je huis een upgrade krijgen, maar de planeet er ook gezond bij blijft.  

 

 

Mirthe, oprichter en eindbaas van Houtkoorts:

Mijn houtkoorts is geboren toen ik een jaar of 8 was. In het atelier van mijn opa. Mijn opa was net als zijn vader en de vader daarvoor kunstschilder en voor mij cruciaal: vioolbouwer. Bij de ingang van zijn atelier had hij altijd zijn lakken staan, geheime recepten, dampend naar spiritus en ingrediënten die ik niet kon thuisbrengen, smerig-heerlijk vond ik dat. Maar als je verder het atelier in liep, dan rook het er naar vers gesneden hout. Als er dan een hemel zou bestaan, dan zou het er zo ruiken bedacht ik dan. En soms, als we bij opa gingen logeren, dan liet hij ons broodplanken maken. We waren nog te klein voor de lintzaag, maar schuren en afwerken mochten we al wel. Mijn jongste broer en ik. En schaven, de bladen van zijn nieuwste contrabas bijvoorbeeld. Niet dat dat al heel goed lukte, maar de liefde voor het houtbewerken was geboren. Nog steeds maakt mijn hart een sprongetje als ik mijn eigen werkplaats binnenstap en de houtlucht ruik. Mijn eigen hemeltje. Niet met opa’s sigaren ergens in een asbak, en geen klodders olieverf in elke hoek van de ruimte, maar hout is er volop.

Hout zit in mijn bloed. Ik hou ervan! Want hout leeft, hout is eigenwijs, divers, luxueus en warm.
En met dat hout probeer ik een interieurwereld te creëren waarin iedereen zich thuis voelt.